S’obri una segona estació meteorològica a Alzira i s’actualitza la previsió de gota freda

Compartix la notícia

L’Ajuntament d’Alzira instal·la una segona estació meteorològica en la zona que afecta al Parc de l’Alquenència i Les Basses, per a conèixer amb més precisió  les dades meteorològiques que es produeixen en els barris que habitualment pateixen els efectes de les pluges fortes o persistents. Esta subestació se suma a la ja existent a l’Ajuntament d’Alzira i tota la ciutadania pot consultar-la de la mateixa forma.

I és que a partir de demà dimecres s’espera que arribe la gota freda que ja està recorrent la península ibèrica i  a nosaltres podria afectar-nos de forma important. De fet està activada l’alerta taronja.

Davant esta previsió l’equip de govern ha establert  el protocol de seguretat que sempre s’aplica en estos casos i que que inclou el control de les comportes del Pont de Xàtiva per part de l’empresa Aguas de Valencia,  la supervisió del canal de les Bases per part dels tècnics municipals i  la previsió d’obrir, a última hora, els embornals de les zones de les Bases, Tulell, parc Pere Crespí, parc de l’Alquenència i plaça de la Generalitat entre d’altres. Els embornals s’alcen només en cas d’alerta roja.

Tot i que cal estar previnguts per l’anunci de pluges fortes i persistents, el meteoròleg insisteix en que cal revisar els models perquè pot ser que la nostra zona no siga afectada, segons vagen actualitzant-se les previsions.

  

En qualsevol cas, des de l’Ajuntament es recomana seguir les instruccions de l’Agència Valenciana de Seguretat davant possibles emergències. Cal mantindre la informació actualitzada a través dels canals oficials i com a previsió, netejar baixants i canalitzacions, així com retirar els vehicles de zones inundables. A la carretera, evitar sempre creuar passos soterranis que salven barrancs i circular per les vies principals, a més d’agafar el cotxe només si és estrictament necessari, en cas de fortes pluges.

Demà s’espera una situació molt complicada la que se’ns presenta a la nostra Comunitat a partir de demà dimecres 11 amb l’aparició d’una DANA (despresió aïllada en nivells alts) o gota freda de què venim parlant ja fa dies. Cal estar molt atents perquè, si es compleixen els models (ara ja tenim poc de marge d’errada), les pluges seran persistents, extenses i puntualment torrencials. Fins i tot no es pot descar que en algunes zones s’active l’avís roig. Demà està tota la Comunitat en avís taronja davant les pluges que podran deixar fins a 40l/m2 en tant sols una hora o 100l/m2 en 12 hores. Les precipitacions començaran la jornada afectant bona part del nostre territori però, pel que fa a les pluges més significatives i importants, a nosaltres ens afectaran de vesprada i nit. Cal estar atents a nous models meteorològics i estar informats a través dels canals oficials.

 

(imatge Eumetsat)

Compartix la notícia

Deixa un comentari