S’engeguen totes les activitats al voltant dels 31 Premis Literaris Ciutat d’Alzira

La cultura consolidada a Alzira es convertix també amb dinamitzador econòmic

L’educador César Bona donarà el tret d’eixida a les Jornades Culturals al voltant dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira. La conferència del docent ha tingut tan bona acollida en el període de reserva d’entrades que l’acte s’ha traslladat de la Casa de Cultura al Gran Teatre en haver més de 700 persones inscrites.

Serà el pròxim dimarts 22 d’octubre, a les 19:30 h al Gran Teatre i porta per títol Una mirada a l’educació .És la primera vegada que un conferenciant desperta esta expectació i un bon símptoma segons ha declarat el regidor de cultura Alfred Aranda. 

Les jornades, que enguany se celebraran del 22 d’octubre al 7 de novembre, continuaran amb la conferència de l’escriptora Anna Moner, guanyadora del XXX Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira amb La mirada de vidre.  El dimarts 29 d’octubre, a les 19 h, Vicent Dasí, guanyador del Premi Fundació Bancaixa de Narrativa Juvenil amb Doc Doggie. L’humor seguirà present en les Jornades Culturals gràcies a la taula redona que protagonitzaran els còmics Eugeni Alemany, Pepa Cases i María Zamora, el dimarts 5 de novembre a les 20 h. Els tres humoristes, moderats per Pau Blanco, reflexionaran sobre com està evolucionant l’escena còmica valenciana.

Per últim, hi haurà un lloc destacat per a la divulgació de la ciència amb la participació de David González Jara, guanyador del Premi Europeu de Divulgació Científica Estudi General amb Les molècules de la vida.

Cal afegir que les Jornades Culturals compten també amb un bon nombre d’activitats complementàries, com excursions, visites guiades, representacions teatrals o concerts. Aranda ha recordat que es tracta d’activitats variades i obertes al públic en general.

A més a més, el certamen aposta per mantindre les activitats especials que es van posar en marxa en l’edició anterior per a celebrar el 30 aniversari dels premis. Així, els hostalers i els comerços d’Alzira se sumen a la celebració d’esta cita literària a través de dues iniciatives que es consoliden a poc a poc: els «Aparadors literaris» i els «Menús literaris».

Deixa un comentari