Sis falles alzirenyes plantaran en octubre

Sis comissions celebraran les Falles a Alzira el pròxim mes d’octubre. Les falles El Mercat, Plaça Major, Camí Nou, Hernán Cortés, Pintor Andreu i Sant Andreu plantaran finalment els seus monuments al llarg del pont d’octubre seguint les recomanacions de l’Ajuntament de la ciutat.
De les nou falles que en principi decidiren celebrar les festes falleres de 2021, tres no ho faran per expressa decisió de les seues comissions. És el cas de les comissions Doctor Ferran, Sagrada Família i Germanies donen per finalitzat l’exercici 2020-2021 i ja encarar les falles del 2022.
La decisió es va prendre ahir després que la pasada setmana Ajuntament i Junta local fallera presentaren la proposta a les comissions d’ajornar la celebració prevista per a setembre per al mes d’octubre. Els motius, la taxa d’incidència de la covid i el fet que en octubre hi hauria un percentatge de gent vacunada i les mesures no seran tan restrictives. L’objectiu és realitzar el màxim d’actes posibles segons les mesures de la covid i el fet de fer-les després de València será un avantatge, tal i com explica el president de la Junta Local Fallera.

De moment són molts els interrogants que es plantegen, interrogants que caldrà contestar una vegada estiguen damunt la taula les noves mesures covid-19. L’equip de la junt local fallera destinat a monuments també està treballant en com celebrar el lliurament de premis, sent que participen 6 comissions. Interrogants que aniran contestant-se al llarg de les pròximes setmanes. En qualsevol cas, el que si ha volgut incidir el president de la junta local fallera és la porta està oberta a la participación de totes les comissions que vulguen

Per la seua banda, l’alcalde d’Alzira, Diego Gómez entén que la situació és molt complicada i incerta. Una incertessa provocada per la crisi sanitària que no sols afecta les falles sinò la nostra vida en general. Gómez explicava la necessitat que tenen algunes comissions de traure els monuments als fallers i donarà suport al món faller en les seues decisions.

Deixa un comentari