S’obri el termini d’inscripció per al tractament del cotonet

A partir del pròxim dilluns 9 de maig i fins al 3 de juny, tots dos inclusivament, s’obri el termini d’inscripció per al tractament de la plaga coneguda com “el cotonet” amb l’insecte Cryptolaemus (criptolemus). El tractament consistix al repartiment d’estos insectes útils que actuen contra la plaga. La cria del Cryptolaemus s’ha dut a terme a l’Insectari municipal de l’Ajuntament d’Alzira i l’objectiu és la lluita biològica contra el cotonet.
La sol•licitud d’insectes es pot fer telemàticament amb firma digital a través e la seu electrònica de l’Ajuntament o presencialment en les oficines de la Clau de l’Ajuntament d’Alzira. Podran inscriure’s les persones físiques o empreses propietàries de parcel•les agrícoles de cakis o cítrics en explotació, situades en el terme municipal d’Alzira.
El repartiment d’insectes es realitzarà progressivament, segons es vaja generant la producció, entre els mesos de juny i setembre d’enguany. En qualsevol cas, els sol•licitants es responsabilitzen de soltar els insectes en les parcel•les agrícoles que es declaren, el mateix dia de la recollida.
Per a més informació, es pot telefonar a la regidoria d’Agricultura al 96 245 92 69 o enviant un correu a agricultura@alzira.es.

Deixa un comentari