fbpx

Suspesa la festa de Xúquer Viu i ajornat el Mulla’t pel Xúquer

Compartix la notícia

Davant la situació generada pel COVID-19 i la suspensió de nombroses activitats populars i festives, la plataforma Xúquer Viu ha decidit suspendre per enguany la celebració del tradicional Sopar i Festa de Xúquer Viu i traslladar la 15a edició a 2021.Pel que fa  al Mulla’t pel Xúquer, com a Dia del Bany en els rius, l’organització ha decidit mantindre l’acte reivindicatiu per 16é any consecutiu, per al proper dissabte 11 de juliol, però amb una presència limitada i de manera simbòlica.

Malauradament enguany, moltes de les zones de bany interiors han sigut clausurades, mentre que es mantenen les zones de bany en les platges. Xúquer Viu considera que el bany, amb mesures de seguretat, hauria de poder practicar -se d’igual manera en mars, rius o llacs i demana que es dote als ajuntaments de pobles interiors de mitjans per poder controlar adequadament el bany i esbargiment, a l’igual que els pobles de litoral.

Per altra part, i en relació a este mateix tema, Xúquer Viu ha pogut comprovar que, actualment, en el cens de zones de bany continentals de la Comunitat Valenciana, que publica la Direcció General de l’Aigua, hi ha 12 zones censades, entre elles 8 a la província de València. Per una part és una bona notícia, ja que suposa una millora respecte a les 3, a tota la Comunitat, que hi havia fa pocs anys. La mala notícia és que cap d’estes zones correspon al riu Xúquer i a la comarca de la Ribera, que encara que compta amb paratges on habitualment es practica el bany no figuren en el cens oficial.

Ací pots escoltar l’informatiu complet:

      informatiu-migdia-26-juny-2020_md_52623000_wp_1

Ir a descargar

Compartix la notícia

Deixa un comentari