Trasplantament de ganglis del coll en una pacient amb linfedema

L’Hospital Universitari de la Ribera ha realitzat un transplantament de ganglis en el coll i s’ha convertit en un dels primers centres sanitaris públics d’Espanya en aplicar esta microcirurgia de precisió.

La cirurgia s’ha realitzat en una pacient que patia una inflamació del braç dret, coneguda com linfedema, com a conseqüència d’una masectomia per càncer de mama. Mitjançant esta tècnica quirúrgica realitzada a l’Hospital de la Ribera, al braç del pacient s’han empeltat ganglis limfàtics, venes i artèries extrets de la zona del coll perquè actuen com a bomba de circulació en el sistema limfàtic obstruït i ajuden a reduir el volum d’esta extremitat.

Cal destacar que esta cirurgia de transplantament de teixits està indicada en pacient que pateixen un limfedema molt sever que no ha respost als tractaments. Escoltem al cap del Servei de Cirurgia Plàsticca i Reparadora de l’Hospital de la Ribera, José Mallent:

Per a dur a terme esta complexa tècnica van ser necessàries 5 hores de cirurgia en què van participar un total de 7 especialistes en cirurgia plàstica, anestèsia i reanimació i personal d’infermeria.

Així explicava Mallent en què ha consistit l’operació:

Ir a descargar

 

Imatge Riberaexpress

 

Deixa un comentari