UGT de la Ribera reclama l’increment de salaris per a fer front a la pujada de l’IPC

Les xifres de l’atur del mes d’agost en la Ribera han estat valorades positivament en termes generals pel sindicat Ugt. Ara bé, des del sindicat demanen una millora en la qualitat de l’ocupació i una pujada dels salaris per a fer front a la baixada del poder adquisitu de les famílies.
Recordem que les dades de l’atur del mes d’agost parlaven d’un increment de l’atur en un dos per cent, que els sindicats consideren com estructural en ser conseqüencia de la finalització de la contractació de turisme i serveis durant l’estiu. D’altra banda, les xifres apunten a una millora de la taxa d’atur interanual, que situa tant Alzira com la Ribera en una baixa d’atur real respecte agost de l’any passat. Des d’UGT el seu secretari comarcal, Raul Roselló, destacava la millora de la contractació indefinida i la contractació dels més jovens.
Rosselló considera que les dades marquen una tendència que demostra la fortalesa de l’ocupació. Ara bé, enten que també es necessari mantindre l’escut social i les mesures de suport enfront dels efectes de la guerra a Ucraïna l’elevada inflació o la pujada de tipus d’interés. El problema ara és la pérdua vertiginosa de la capacitat adquisitiva de les famílies, amb pujades de l’IPC del nou per cent. Per això enten que es necessari incrementar la pujada de salaris.

Deixa un comentari