UGT i CCOO valoren positivament la reforma laboral a dies del Dia del Treballador

UGT i Comissions Obreres valoren positivament la reforma laboral de cara el Dia del Treballador, però consideren que encara cal millorar les condicions de treball. Els sindicats han reivindicat alló aconseguit abans l’1 de maig, però no perden de vista la necessitat de millorar en les condicions de treball i la contractació en la Ribera.
Des de l’aplicació de la reforma laboral les dades de contractació indefinida han pujat en la comarca. Enguany s’han registrat un 2 per cent més de contractes indefinits que al 2021. Des dels sindicats expliquen que ha hagut una activació econòmica després de la pandèmia de la COVID que ha fet que es creen 154 empreses, la qual cosa ha augmentat la demanda de personal.
Però esta circumstància no ha revertit en millores de sous. Encara que han pujat per la Reforma Laboral, els salaris han perdut molt de poder adquisitiu respecte del 2008, circumstància que s’agreuja amb les conseqüències econòmiques de la guerra a Ucraïna. Per això demanen que hi haja una negociació col•lectiva que permeta que cresquen els salaris.
La igualtat és l’assignatura pendent de la contractació. Les dones registren en el primer trimestre de 2022 un 25 per cent en la taxa de temporalitat mentre que els homes se situen en un 21 per cent, pel que els sindicats de la Ribera consideren que s’ha de prendre més mesures entorn la igualtat. A més han criticat que mesures concretes, com els plans d’igualtat que han de dur a terme les empreses, s’incomplixen de manera general.
Pel que fa a la sinistralitat laboral des d’UGT i Comissions han valorat positivament les dades. Encara que no hi ha un registre comarcalitzat d’accidents de treball, una estimació realitzada en base al índex d’incidència provincial implicaria que en la Ribera va haver 2731 accidents de treball a l’últim any. 20 d’ells amb conseqüències greus. Es tracta d’un increment d’un 4 per cent dels casos d’accidents laborals respecte del 2020, però enguany va ser una dada especialment baixa perquè molta gent parà de treballar durant la pandèmia. A més, els accidents greus es van reduir un 5 per cent. Tot i això, han volgut recordar que la COVID persistent no està inclosa com a patologia, el que fa que no es considere accident laboral.

Deixa un comentari