UGT presenta la valoració de dades sobre l’atur

UGT presenta la seua valoració sobre les dades de l’atur del mes passat que ha baixat en 119 persones menys, una dada que des del sindicat valoren com positiva però insuficient.

El passat mes de març s’han enregistrat 12.430 noves contractacions de les quals el 93,6% són de caràcter temporal, un fet que segons assenyala el sindicat revela la fragilitat  del mercat laboral actual.

Fent una comparativa interanual, les dades d’atur milloren respecte l’any passat, reduint-se un 2,69% però per contra, les contractacions han baixat un 6,14%, una dada que apunta una desceleració en el ritme de contracció. Pel que fa a l’escletxa laboral entre dones i homes, les dades demostren objectivament que continuem amb una situació de desigualtat amb un 62,3% de contraccions d’homes i un 37,6% de contraccions a dones.

La qualitat de l’ocupació també ha estat valorada per UGT que posa el focus sobre la temporalitat i la precarietat. Segons assenyala el sindicat només el 5% dels contractes són de jornada completa i el treball temporal i estacionari és la tònica dominant pel que fa a les contraccions.

Des del sindicat, el seu secretari intercomarcal, Raül Roselló, ha manifestat que és necessari aprofundir immediatament en mesures polítiques que milloren la situació dels treballadors i treballadores, com ara la modificació del subsidi per a majors de 52 anys, continuar amb polítiques d’increment del salari mínim interprofessional i la derogació de l’actual reforma laboral.

Deixa un comentari