UGT valora els resultats de l’atur en juny

La Ribera tanca el mes de juny amb 17.408 persones a l’atur. Les dades milloren en relació al més de juny de l’any passat. Amb el descens d’un miler d’aturats. El mercat laboral de la comarca, per tant, es reactiva tot i que continua lligat a la temporalitat. Així ho valorava ahir la UGT.

El sindicat assenyala que l’ocupació torna al comportament típic del juny pre-pandèmic. Tot i que trobem les diferències estacionals habituals. Amb el repunt de l’ocupació característic de la Ribera Baixa en temporada turística, front l’augment de l’atur estival a la Ribera Alta. Només a la ciutat d’Alzira, el nombre de persones a l’atur ascendeix a les 4.062 persones, 24 més que el mes passat.

A la nostra comarca, l’augment recau sobre el sector serveis que assumeix el 62% de l’atur, alhora que es sent el pes del sector agroalimentari amb la finalització de les campanyes agrícoles. Raül Roselló.

L’UGT també denuncia que el 93% de les contractacions a la comarca siga de caràcter temporal. El sindicat reclama mes recursos per a l’ocupació i exigeix la derogació de la reforma laboral. Tot per acabar amb la precarietat.

Deixa un comentari