UGT valora positivament les dades d’atur del mes de juliol

UGT valora positivament les dades d’atur del mes de juliol. Consideren que la pujada d’atur en la Ribera de 199 persones respecte del mes de juny d’enguany no és greu perquè les dades d’ocupació i contractació respecte de l’any passat seguixen sent positives.
La Ribera va registrar 14.429 aturats al mes de juliol d’enguany, una xifra que és positiva si es compara en el mateix mes del 2021, quan es van registrar un 21 per cent d’aturats més que al 2022. Per tant, encara que respecte de juny la xifra de persones aturades és major en 199 persones, des d’UGT consideren que estem en una situació positiva. Més quan recorden que esta xifra d’aturats és la millor des del 2008.
El sindicat també celebra la major contractació indefinida. Tot i que baixa el número de contractes un 9 per cent respecte de l’any passat els contractes indefinits suposaren el 41 per cent dels signats al mes de juliol. Una tònica ben diferent del 6 per cent que suposaven al juliol de 2021.
Amb tot, recorden que esta dada de contractació no és sinònim de bones condicions de treball i denuncien que la precarietat i els fraus en la contractació continuen donant-se. Especialment en sectors com el de la restauració, que a dia de hui no compta en un conveni col•lectiu.

Deixa un comentari