Un premi europeu decidirà el futur urbanístic del baix Torretxó

Dotze projectes arquitectònics s’han presentat al concurs europeu Europan per a dissenyar el futur creixement i ordenació urbanística del Torretxó Baix. Alzira és una de les set ciutats espanyoles que forma part d’este concurs, que permetrà que el projecte urbanístic siga finançat amb fons europeus.

Durant estos dies, l’alcalde d’Alzira, Diego Gómez junt als tècnics municipals i la Directora general d’Innovació Ecològica en la Construcció Núria Matarredona, està a Barcelona valorant els projectes que s’han presentat per a la ciutat d’Alzira. Per a la ciutat d’Alzira s’han presentat dotze projectes que dissenyen la futura trama urbanística d’esta zona on s’ubicarà la comissaria de policia i el futur parc de bombers. Un desenvolupament urbanístic d’esta zona que permeta unir esta zona d’una banda amb el barri de l’Alquerieta i d’altra amb la zona de l’hospital. Ho explica l’alcalde.

En esta primera fase, el jurat europeu, en el que també s’ha inclos l’ajuntament d’Alzira, ha valorat els 12 projectes presentats, dels quals seleccionarà 5. En una segona fase, que tindrà lloc a San Sebastian el pròxim mes de novembre, un jurat exclusivament tècnic seleccionarà els dos millors. Projectes que obtindran fons europeus per a desenvolupar-los.

Tal i com destaca l’alcalde Diego Gómez, ser una de les set ciutats espanyoles seleccionades ja és un premi, el repte ara és tindre un projecte que dissenye una barriada d’habitatges biosaludables que asumisca el reptes proposats per l’Ajuntament.

Deixa un comentari