Un projecte del Consorci de la Ribera analitza les necessitats dels Ajuntaments per reduir els gasos d’efecte hivernacle

Els ajuntament de la comarca han plantejat els seus dubtes i necessitats davant el repte mediambiental. Com gestionar la nova realitat dels vehicles elèctrics i els seus punts de càrrega, com transformar les línies d’electricitat convencional, com rehabilitar els edificis municipals antics perquè siguen eficients energèticament o com integrar les energies renovables en la vida de la ciutadania, són alguns dels reptes que es plantejen.
Este és el resultat del treball realitzat per l’area d’energia del Consorci de la Ribera dins del projecte La Ribera ZeroCO2. Este projecte pretén impulsar el finançament d’actuacions de compra d’innovació relacionats amb l’energia sostenible en l’àmbit municipal. Per això, s’ha fet un treball de d’anàlisi i detecció de les necessitats de cada municipi per aconseguir reduir els gasos d’efecte hivernacle. Des d’este punt de vista, a gran trets, temes com la mobilitat sostenible o com ajudar a la ciutadania perquè puga accedir a les ajudes per instal•lar plaques fotovoltaiques a les vivendes són algunes de les qüestions que preocupen els ajuntaments.
Un segon objectiu del projecte La Ribera CO2 és implicar les empreses perquè incorporen la innovació energètica en l’ambit de la construcció i l’energia. Amb l’objectiu, d’una banda, perquè puguen respondre a les noves demandes que exigiran els ajuntaments en qüestions de sostenibilitat i d’altra, perquè siga llançadera de la reactivació econòmica.
A partir d’ara, amb el mapa de les necessitats i reptes dels municipis, des del Consorci es planteja ajudar els Ajuntaments a posar en marxa projectes i ajudar-los perquè obtinguen les ajudes econòmiques de l’estat, europa o autonòmiques, per a dur-los a terme.

Deixa un comentari