fbpx

Unai Sordo advoca per la pujada d’impostos a les rendes altes

Compartix la notícia

El secretari general de Comissions Obreres d’Espanya, Unai Sordo, ha indicat este matí que per afrontar la recessió econòmica en la que l’estat va a entrar, cal fer-ho repartint millor la riquesa i augmentant els impostos a les rendes més altes.

Durant matí, Sordo s’ha reunit amb l’alcalde d’Alzira Diego Gómez i el regidor Fernando Pascual, així com amb representants de les plataformes per la sanitat i ensenyament públic i Xúquer Viu. Estos  li han fet diverses peticions. Paco Sanz, en nom de Xúquer Viu, li ha recalcat que incidisca en la situació d’emergència climàtica en la que es troba Espanya i el món en general. Per a l’educació, se li ha sol·licitat que eixa emergència climàtica es trasllade a les aules perquè siguen sostenibles en la seua construcció així com que es reivindiquen millores en l’educació pública.

Per la seua banda, Àngels López, s’ha congratulat que la justícia haja donat la raó a la Generalitat per la reversió de l’Hospital de la Ribera i ha animat a Sordo a que lluite perquè els hospitals no es privatitzen com passa a Galícia i sobretot que es reforce l’atenció primària.

Unai Sordo ha dit als mitjans de comunicació que les dades d’atur indiquen que l’economia s’està alentint, tot i que les causes són internacionals, la guerra aranzelària d’Estats Units i Xina i el Brexit.

Sordo veu que per a una Espanya que encara no s’ha recuperat de la crisi anterior, es poden adoptar dos camins. Un el de l’empobriment, baixant els salaris i la inversió pública com es va fer entre 2010 i 2015 i una segona proposta que veu més factible, el repartiment de la riquesa en forma de pujar impostos a les rendes més altes.

Sordo explicava que a la Unió Europea es recapta un 7’4% més del PIB en impostos, el que suposaria uns ingressos per a Espanya de 90.000 milions d’euros, de manera que la ciutadania no s’empobriria per afrontar la crisi. El màxim representant de Comissions Obreres a l’estat espanyol considera que les propostes econòmiques dels partits de centre dreta porten a la fallida econòmica.

Posteriorment s’ha reunit amb 300 delegats i delegades sindicals de les empreses de la Ribera. Esta vesprada visitarà la cooperativa Copal d’Algemesí.

Compartix la notícia

Deixa un comentari