Unes jornades per a potenciar l’agroecologia i posar en valor els xicotets productors mitjançant la gastronomia

Recuperar els sabors tradicionals i posar en valor els xicotets agricultors a través de la gastronomia. És l’objectiu de les Jornades Gastronòmiques “Llavors de prop, per a plats de sempre”. Es tracta d’un total de cinc jornades gastronòmiques que han tingut lloc a diversos municipis de la Comunitat i que ahir es tancaren a Alzira. Un esdeveniment que va tindre lloc al Restaurant Cami Vell i on els protagonistes van ser els productes de temporada i les varietats tradicionals del nostre territori.

L’equip d’Interpreta Natura està darrere de l’organització d’estes jornades que ha impulsat la Conselleria d’Agricultura i Desenvolupament Rural per a fomentar l’agroecologia. El projecte vol aportar valor i atractiu als productes agroecològics i, al mateix temps, apropar al públic els sabors tradicionals del camp. Els objectius de l’acció són el foment del cultiu de varietats tradicionals en agricultura ecològica i la potenciació d’una xarxa d’agricultors que col.laboren en la multiplicació de llavors ecològiques. Tanmateix, la tasca enguany s’ha centrat en la divulgació.

Segons Jose Lluis Alemany, responsable d’interpreta natura, cal omplir les cistelles i les taules de plats cuinats amb estos productes. L’any passat es va començar el treball donant visibilitat a les varietats tradicionals i enguany s’han volgut traslladar a la iniciativa gastronómica.

Deixa un comentari