Ja es pot visitar el llavador de l’Alquerieta

Els alzirenys i alzirenyes poden visitar des d’ahir el Llavador de l’Alquerieta. Este antic llavador de 1937 està declarat Bé de rellevància local i obrirà les seus portes cada dimarts, dijous i divendres d’11 a 13 h. Una oportunitat per conèixer el nostre patrimoni local.

L’antic llavador va ser construir en plena Guerra Civil i és el que perviu dels quatre llavadors que es contruiren a Alzira i que van deixar de ser utilitzats en arribar l’aigua corrent a les cases. El de l’Alquerieta ha perduat tot i que es va mantindre molts anys abandonat.
L’Ajuntament d’Alzira el va recuperar i ara obri les seus portes perquè puga ser disfrutat per tota la ciutadania.
Isabel Aguilar, regidora de patrimoni.

La regidoría de patrimoni ha ubicat a més a la part exterior de l’edifici una aplanadora de camins rurals. Una antiga màquina que depenia del SErvei de policía rual d’Alzira, i que havia estat retirada en les instal·lacions d’Alzicoop. Ara tots aquells que vulguen també podrán coneixer esta peça d’arqueologia industrial.
Els recordem que el llavador estarà obert cada dimarts, dijous i divendres d’11 a 13 h, des d’octubre a juny de manera permanent. Per a visites de juliol a setembre o altres horaris, cal concertar la visita prèviament al MUMA.

Deixa un comentari