Xúquer Viu considera que el nou Pla Hidrològic del riu pot suposar una amenaça per a este

Xúquer Viu considera el Pla Hidrològic del Xúquer un retrocés respecte a l’esborrany que es va sotmetre a informació pública. Des de l’associació mediambiental consideren que el pla aprovat pot suposar una amenaça per al cabdal del riu Xúquer i el manteniment de l’Albufera.
El nou pla Hidrològic del Xúquer aprovat el passat 11 d’abril amb vot contrari dels representants ambientals, sindicals i socials i no declara sobre explotat el aqüífer de la Manxa Oriental, una de les demandes de Xúquer Viu per a que arribe prou cabal al Xúquer. El propi Pla reconeix que hi ha un dèficit de 250 hectòmetres quadrats d’aigua a l’any al Xúquer, per això consideren que no garantix el cabal ecològic demanat pels ecologistes. Un problema especialment important per a l’Albufera. Més quan tenim en compte que a partir de l’any que ve es volen destinar 18 hectòmetres cúbics d’aigua a l’any a nodrir el sistema Vinalopó, el que consideren inacceptable.
Per este motiu, des de l’organització i juntament amb la Xarxa per una nova Cultura de l’Aigua al Xúquer han presentat un vot particular al consell nacional de l’aigua i no descarten plantejar accions legals.

Deixa un comentari