Xúquer viu denuncia l’incomplinment dels cabals ecològics i la mort dels peixos

La Plataforma Xúquer Viu denuncia l’incompliment dels cabals ecològics fixats pel nou Pla Hidrològic, que ha provocat fins i tot la mort dels peixos a l’Assut de la Marquesa. Expliquen que als assuts de l’últim tram del Xúquer, l’aigua no arriba a botar per damunt i trenca la continuïtat del riu.

El Pla Hidrològic vigent assigna 1,5 m3/segon al Xúquer al seu pas per l’Assut de Fortaleny, però el riu s’interromp en eixe punt. A l’Assut de la Marquesa, en la part final del riu, ahir passaren 0,57 m3/segon en algun moment, quan segons el nou Pla Hidrològic haurien de passar un mínim de 0,63. A més, es van detectar al voltant de 50 peixos morts. El diumenge la mitjana també es va situar per baix del mínim establert. Paco Sanz, portaveu de Xúquer Viu, explicava la importància de la continuïtat del riu, que ja es va veure afectada l’any passat en els últims 15 kilòmetres.

A l’Assut d’Antella, la mitjana diària en cinc dels últims sis dies tampoc arriba al mínim fixat per a novembre. Els cabals d’este assut, a 70 kilòmetres de la desembocadura, han patit una disminució del 12%. Xúquer Viu considera que els cabals ecològics no compleixen ni la Instrucció de Planificació Hidrològica ni la pròpia metodologia del nou pla.

Deixa un comentari