Xúquer Viu lliura hui els seus guardons anuals

L’Accés a l’aigua és un dret humà que la contaminació cada volta més gran dels cabdals fluvials i la seua mercantilització fan perillar. Així ho ha expressat este matí el Relator Especial de les Nacions Unides per als Drets Humans a l’Aigua i el Sanejament, Pedro Arrojo, qui ha visitat la ciutat d’Alzira en companyia del col·lectiu Xúquer viu i del representant de la Fundació Nova Cultura de l’Aigua, Francesc La Roca.

Pedro Arrojo, també cofundador de la Fundació Nova Cultura de l’Aigua rep enguany el Premi Aigua Clara atorgat anualment per Xúquer Viu. Amb este premi el col·lectiu ecologista vol homenatjar Arrojo pels més de 20 anys treballant en defensa dels nostres rius, aqüífers i zones humides. El coordinador de Xúquer Viu, Paco Sanz, qui ha acompanyat el relator en la seua visita a Alzira, també ha destacat el seu paper en la defensa del dret humà i els serveis públics a l’aigua.

2.000 milions de persones viuen sense accés a l’aigua en este momento a causa de la contaminació tòxica de l’aigua i l’empobriment de les poblacions. Pedro Arrojo ha insistit en la necessitat de cuidar els cabdals fluvials per tal de garantir la sostenibilitat dels rius i no fer perillar el dret a l’aigua als nostres territoris. Una tasca que el col.lectiu Xúquer Viu porta dècades desenvolupant a la comarca i que té un paper clau en una ciutat com Alzira, envoltada pel riu Xúquer.

Amb el seu paper clau com a relator de l’ONU, Pedro Arrojo ha manifestat també la seua voluntat de visibilitzar les problemàtiques territorials, com són la contaminació i la pèrdua de cabdal del riu Xúquer.

El defensor del Dret Humà a l’aigua estarà present esta vesprada a la 15ª Festa de Xúquer Viu.

Deixa un comentari