Aministia Internacional la Ribera cel·lebra este dissabte el seu dècim aniversari en una trobada amb l’activista guatemaltec Bernardo Caal

Amnistia Internacional la Ribera seguix celebrant el dècim aniversari de la seua fundació i este dissabte realitzarà una trobada amb l’activista indígena guatemaltec Bernardo Caal. Serà a les 6’30 de la vesprada a la seua seu, al carrer Doctor Ferran, 45.

Bernardo Caal va ser empresonat a Cobán, Guatemala, en 2018 per denunciar il·legalitats en l’atorgament de llicències ambientals i concessions per a la construcció de megaprojectes hidroelèctrics.

S’acaparen rius considerats sagrats a Guatemala, destruint els drets del poble q’eqchi. De fet un altre projecte ja va afectar 29.000 indígenes.

Per a la població indígena, els rius són sagrats i la sea vida s’articula al seu voltant. Per reclamar este dret, Bernardo Caal va ser capturat atribuint-se-li delictes de robatori agreujat i retenció il·legal i confinat en un dels centres carceraris més perillosos del país durant tres anys.

Caal es va convertir en professor i ja ha donat xarrades a alumnes de la nostra comarca per parlar de la defensa dels drets humans i la natura.