AGENDA: Amb motiu del Dia Internacional del Llibre, Alzira oferix diverses activitats literàries, entre elles un taller de novel•la histórica i fantàstia a la Biblioteca i els Premis de Foment Lector de la Fundació Bromera

Hui, 23 d’abril se cel·lebra el Dia Internacional del Llibre. Amb este motiu la Biblioteca Municipal d’Alzira ha fet un anàlisi dels seus llibres més prestats, a més de preparar activitats per al Dia del llibre.

L’estudi de la Biblioteca Municipal ha conclòs que els llibres més demandats pels seus abonats són “Verdad o Reto” de Camilla Läckberg i “Las Hijas de la criada” de Sonsóles Ónega. Per gèneres, el més prestat és la novel·la negra, seguida per la novel·la romàntica i la històrica, així com la costumbrista. Si ens centrem en els autors, els més populars són Camilla Läckberg, o els espanyols Juan Gómez Jurado, Carmen Mola o Javier Castillo. En llibres de no-ficció, l’autora més prestada és Marian Rojas amb els seus llibres d’autoajuda.
Pel que fa a públic infantil i juvenil, el que més es presta és el manga, el còmic infantil i en adolescents els llibres de “El dirario de Greg”.

La Biblioteca també ha organitzat una activitat literària per a demà a les 19, un taller de novel·la històrica i fantàstica.

Per a divendres, la Biblioteca acollirà un espectacle de màgia familiar, a les 18 de la vesprada. Dirigit especialment per a xiquets entre 4 i 8 anys. Cal recordar que per a estes activitats cal inscripció prèvia telefonant al 96 201 29 81 o presencialment a la Biblioteca. El seu director ens recorda també com poden demanar prèstecs a la Biblioteca.

I a partir de hui també, fins al dijous, l’Escola d’Adults Enric Valor ha preparat la seua 2na Fireta del Llibre. El preu dels llibres és simbòlic i anirà en benefici d’Adafir, l’Associaició d’Afectats de Fibromiàlgia i Fatiga Crònica de la Ribera. L’horari és de 10 a 13 i de 17 a 20.

 

La Fundació Bromera prepara una de les setmanes més importants per a l’entitat, amb motiu del Dia del Llibre. Des de la fundació, amb l’objectiu de fomentar la lectura, regalen més de 8.000 cartells a institucions i centres educatius. Enguany el cartell centra l’atenció en aprendre amb la mirada i tots els sentits.

D’altra banda, la Fundació lliurarà este dissabte els seus premis Foment de la Lectura al Centre Cultural de la Beneficiència. Xavi Latasa, responsable de comunicació de la Fundació ens conta els guanyadors d’enguany.

També s’han organitzat diverses activitats digitals per a públic infantil i juvenil sobre el poeta valencià Vicent Andrés Estellés, que enguany es cel·lebra el centenari del seu naixement. Estes activitats es poden trobar al web de la Fundació Bromera a la secció de publicacions. Per últim, Xavi Latasa ha destacat que la millor forma de cel·lebrar el Dia del Llibre és llegint, disfrutant d’un bon llibre.

Deixa un comentari