AGENDA CAP DE SETMANA

AGENDA CULTURAL

Teatre, dansa, coral, contacontes, exposicions i l’actuació de Dani Miquel formen part d’una agenda que este cap de setmana te per a totes les edats i per a tots els gustos.

Les activitats per als més menuts comencen hui a les sis amb el contacontes L’hora del conte a la biblioteca municipal. I a les vuit de la vesprada, la Coral Allegro del grup social de la Once posa el punt i final a una setmana d’activitats en tota la Comunitat a Alzira. Un concert que tindrà lloc a la Casa de la cultura a les vuit de la vesprada. Recordem que la meitat dels cantants de la Coral són persones cegues o amb deficiència visual.

DANSA
A les vuit i mitja, València Dancing Forward torna un any més a Alzira per a presentar el seu espectacle de la gira de 2023. Recordem que es tracta d’una associació sense ànim de lucre que cada any selecciona alumnat dels últims anys dels estudis de dansa o que acaben d’acabar per a forjar un espectacle que gira per la comunitat valenciana l’últim trimestre de l’any. Enguany es presentaren a les proves 500 ballarins provinents de diversos països, dels quals s’han seleccionat 11 que són els que tindrem hui a l’escenari del Gran Teatre. Joan Crespo, creador de la companyia descrivia així un repertori de dansa contemporània i neoclàssica.
TEATRE FAMILIAR
Demà dissabte, dos cites, la primera amb teatre familiar a càrrec de Màgic 6, que ens presenta Clic, un espectacle que als més menuts a pensar sobre el camp i la ciutat. La història, la de dos germans que veuen com cada vegada la ciutat li guanya terreny a la natura, als horts i a la mar. Tot pot canviar amb un clic.
Es un espectacle en valencià recomanat a partir de quatre anys. Hi ha dues sessions, una a les sis i mitja i l’altra a les vuit i mitja. Les entrades a tres euros.
SANTA CECILIA
I al Gran Teatre demà s’enceta la commemoració de la patrona de la música, Santa Cecília. A les set i mitja concert de la banda de la Societat Musical d’Alzira, dirigida per Teo Aparicio.

I diumenge a les set, actuarà l’orquestra de la Societat Musical d’Alzira, també al Gran Teatre.

DANI MIQUEL
Ens quedem al diumenge perquè la plaça Major acollirà a partir de les deu i mitja tallers i jocs de fusta per als més menuts. I a les dotze i mitja actuarà Dani Miquel. Es tracta d’una activitat per a commemorar el dia internacional dels drets de xiquets, xiquetes i adolescents, que té lloc el dia 20.
És una activitat organitzada per les regidories d’Educació i Infància i Cultura, i el Consell Municipal de Xiquets i Xiquetes d’Alzira, amb la col•laboració de diverses associacions de la localitat.
EXPOSICIONS
I també els oferim una alternativa curiosa. Ahir s’inaugurava a la Casa de la Cultura una exposició molt particular, és de maquetes i teules artístiques i decoratives. Es tracta d’una selecció del treball que des de que té deu anys fa per hobby l’alzireny d’adopció Juan Molero. Maquetes de vaixells, de llocs, i representacions de distintes parts de la ciutat d’Alzira i de les ciutats on ha viscut sobre teules. Juan Molero.
EXPO JUAN MOLERO 1- J. Molero

Una exposició que poden vore també durant el cap de setmana a la Casa de la Cultura. Estarà oberta dissabte d’11 a 13.30 i de sis a nou de la nit.

RUTA EN BICI

L’associació nacional ConBici i Ribera en bici-Ecologistes en acció han organitzat per al diumenge 19 un passeig en bici a Alzira on es visitaran els arbres més monumentals.

La ruta començarà a les 10:30h des de la Plaça Major i durarà una hora i mitja aproximadament. Poden participar adults i menuts, sempre i quan vagen acompanyats. El trajecte serà d’uns 6 km.

Les entitats organitzadores han manifestat que la ciutadania s’ha de mobilitzar perquè s’està produint un retrocés en les ciutats quant a la mobilitat sostenible. Nombrosos col•lectius ecologistes s’han unit per denunciar que algunes ciutats com Barcelona, Elx o València s’han convertit, segons anomenen, en punts negres en el procés de sostenibilitat. S’han desmantellat carrils bici i Zones de Baixes Emissions. A més, asseguren que esta marxa enrere posa en perill la salut de les persones.

Recordem que, si volen participar, la passejada serà el diumenge 19 a les 10:30 i s’iniciarà a la Plaça Major d’Alzira.

Deixa un comentari