AGENDA CULTURAL: Teatre, música, fira del llibre i màgia a la Bilioteca, resumixen l’agenda per a este cap de setmana a Alzira

Comencem per la Biblioteca municipal que està vesprada acull a les sis de la vesprada una sessió de màgia i il•lusionisme per als menuts i menudes a partir de 3 anys, en la sala d’estudi de la planta baixa.
Demà dissabte a la mateixa hora, hi haurà un escape room sobre un enigma literari. Està indicat per a menors entre 7 i 12 anys i cal inscripció prèvia al correu de la Biblioteca o al telèfon 96 201 2981.

De la Biblioteca anem al Gran Teatre perquè hui arriba l’espectacle Ambulant de La Fam produccions. Un espectacle que ha estat triat com a millor espectacle per a públic familiar al 2022 i que també ha rebut el premi de l’Audiovisual valencià com a millor espectacle de circ.
Ambulant és un espectacle de circ de sala de gran format, dirigit pel reconegut director Adrian Schvarzstein, que combina la música en directe amb una posada en escena elaborada.
Ambulant és un homenatge als últims circs clàssics de principis del segle passat. Una proposta poètica i intimista que versa al voltant de la idea del viatge a ningun lloc, tot i que ens trasporta al món del circ més tradicional amb música en directe. Ens ho contava Sergi Heredia, director de la Fam.
Serà esta nit a les vuit i mitja al Gran Teatre.

Demà des de les 10 del matí fins a les vuit de la vesprada, la plaça Major acull la Fira del llibre nadalenca. Una iniciativa de l’editorial Gusanillo i l’Ajuntament d’Alzira que arriba a la tercera edició i ho fa amb més parades que mai. 18 parades de llibreries, editorials, escriptors, il·lustradors, clubs de lectura. L’editora Lara Ferrer es mostrava molt satisfeta de la consolidació d’esta iniciativa i l’oportunitat que suposa.

I per la vesprada, a la Casa de la Cultura, recital líric a càrrec de la soprano, Mari Carmen Fortea que actuarà junt al tenor Javier Palacios i la pianista i compositora Alicia Moreno
Recital musical en el qual s’interpreten les peces més inspiradores i emblemàtiques del repertori líric de la cançó napolitana a la força dramàtica i expressiva de les àries d’òpera.La soprano Mari Carmen Fortea detallava el programa.
El recital començarà a les set i mitja de la vesprada a la Casa de la Cultura. Entrada 3 euros, dos la reduïda.

FALLES
El Gran Teatre acull este dissabte a les set de la vesprada l’acte de lliurament de recompenses de la Junta local fallera. 170 falleres i fallers i 2 falles són recompensats enguany per la Junta Local Fallera d’Alzira.
Enguany la insígnia d’or honorífica serà per als treballadors del Gran Teatre. Més de 50 anys com a fallers, avalen el Platí per a Juan Ortega (El Mercat), Salvador Climent (Camí Nou) i Pascual Tudela (Pintor Andreu). A títol postum, s’atorgaran 10 recompenses, la flama d’or i murta la rebran 98 fallers i falleres i la flama d’or, murta i brillants per a 48 persones. A més, també la Junta local fallera atorgarà deu insignies d’or a delegats de la Junta.
També les falles El Parc i Pare Castells rebran la flama col·lectiva d’or.
D’altra banda, cal recordar que també este diumenge s’inicia el concurs de teatre faller que organitza la Junta local fallera. Este diumenge primeres actuacions dels grups de teatre, tant d’adults com infantil. Diumenge pel matí es farà el concurs infantil amb la participació dels grups de Camí Nou, El Parc i Avinguda Josep Pau.
Per la vesprada en l’edició adulta, actuaran la falla Hernán Cortés i Albuixarres-Camí Fondo.

Deixa un comentari