Alzira acaba les obres del canal interceptor que permetrà una millor canalització de l’aigua en cas de fortes pluges

Alzira ha finalitzat les obres del canal interceptor de protecció contra les inundacions dels barrancs, amb l’objectiu de canalitzar els torrents dels quatre barrancs que confluïen en el Camí dels Pescadors.
El nucli urbà d’Alzira estarà més protegit contra les inundacions que han provocat els barrancs en els últims anys el dia que, després de molts mesos sense tot just precipitacions rellevants, torne a ploure amb intensitat. El drenatge s’haurà de reforçar ara amb l’ampliació del Casella.
L’anhelada ampliació del barranc del Casella s’aproxima amb el projecte de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHJ) per a donar una major amplitud al seu llit des del Pont de Xàtiva a la desembocadura en el riu, mentres que esta mateixa setmana es podria definir com s’aborda la substitució del Pont de Xàtiva, un coll de botella en cas de crescuda. La direcció general de l’Aigua compta amb cinc milions d’euros assignats pel Govern per a esta actuació i només falta consensuar amb els ajuntaments d’Alzira i Carcaixent com es resol.
Esta ampliació ha de solucionar els problemes d’evacuació del canal, encara que els tècnics ja van anunciar en el seu moment que, en el pitjor dels casos, és a dir, que una crescuda del Casella obligue a mantindre tancades les comportes, el canal interceptor augmentarà la capacitat d’emmagatzematge, que passarà dels 30 a 50 milions de litres.

Deixa un comentari