Alzira acollirà este dissabte la primera jornada participativa del projecte Canya a la Canya de restauració ecològica del Xúquer

Comencen les activitats participatives i d’implicació ambiental a Alzira dins del projecte Canya a la Canya de restauració ecològica del riu Xúquer. Este dissabte a partir de les 10h al Pont de Ferro, la ciutadania podrà participar en diversos tallers d’avaluació i reflexió entorn el riu Xúquer, amb l’objectiu de posar-lo en valor.

Canya a la Canya és un projecte del Consorci de la Ribera, la  Fundació Limne, la Confederació Hidrogràfica del Xúquer i la Generalitat Valenciana, centrat en l’eliminació de l’espècie invasora del riu Xúquer al seu pas per 13 municipis de la Ribera, entre ells Alzira. Estos treballs de recuperació del bosc de Ribera i minimització dels riscos d’inundació reben finançament europeu i es completen amb accions de participació ciutadana.

El pròxim dissabte s’encenten a Alzira estes jornades d’educació ciutadana amb la dinàmica participativa ‘Com està el Xúquer?’. Es realitzarà un passeig interpretatiu pel riu Xúquer, reconeixent els elements que el definixen; una inspecció del riu, aprenent tècniques de ciència ciutadana per tal d’avaluar la seua qualitat, i un taller de cartografia social per conéixer què pensa la població sobre este entorn natural. Activitats adreçades a tota la ciutadania, independentment de l’edat i el nivell de coneixements científics previs.

Per a inscriure’s a l’activitat, cal enviar un correu electrònic a participa@limne.org indicant nom i número de persones.

Deixa un comentari