Alzira cel·lebra hui les dos efemèrides del Dia de la Llengua Materna i el Dia del Guia Turístic amb activitats i bones notícies per al turisme

Hui se celebra el Dia internacional de la Llengua materna i del Guia Turístic. Alzira ho commemorarà esta vesprada amb una xarrada a les 7’30 al MUMA sobre la Murta a càrrec del director del Museu, Agustí Ferrer; el president d’Amics de la Murta, Xavi Blasco i la divulgadora Pura Santacreu, qui s’encarregarà del programa “La Murta a l’escola, el qual està organitzat per la regidoria d’Educació i Infància.

Fins el 8 de març amb tres sessions d’una hora cada dia en diferents col·legis Santacreu donarà a conèixer a alumnes de sext de Primària el paratge, monuments i història.

A més, el SERVAL ha preparat una campanya on els centres educatius rebran el cartell amb el lema “L’alegria de viure en valencià” i adhesius per a l’alumnat que difondran modismes valencians. A més, hi haurà un concurs anomenat Juguem amb la llengua on tots els xiquets i xiquetes i jóvens d’Alzira poden fer-se fotos representant una frase feta com Eres d’Alzira i plores? O Xe, quin comboi i penjant-la en instagram.

El cartell s’ha realitzat amb els dibuixos de tres centres educatius, els quals estaran exposats a la Gallera, totes les vesprades fins el divendres.

Hui també cel·lebrem l’efemèride del Dia del guia turístic amb bones notícies per al turisme de la nostra ciutat. Alzira formarà part de les visites opcionals de l’imserso. Les empreses turístiques han inclòs les rutes del patrimoni alzireny en les visites opcionals que poden fer els viatgers de l’Imserso.

En breu començaran com a proposta alternativa que va oferir el guia alzireny Juanjo Sanz perquè Alzira té molt per a oferir.

La setmana santa també és un potencial turístic d’Alzira. Ja s’estan començant a preparar les visites dels dosels i la primera d’elles està completa. Un grup d’ empresaris del sector turístic, interessats en esta proposta seran els primers en fer la ruta dels dosels. Juanjo Sanz ha valorat positivament la feina que s’està fent a Alzira en matèria de turisme, però reivindica més reconeixement al guia turístic, que és qui està al carrer i coneix les possibilitats de cada lloc. També demana més implicació del sector públic i ganes de treballar, ja que Alzira té molts atractius turístics que beneficiarien a tota la ciutadania i al comerç.

Deixa un comentari