Alzira clausura la segona edició del Projecte RIU adreçat a les persones grans amb rècords de participació

Alzira clausura la segona edició del Projecte RIU adreçat a les persones grans amb record de participació. Fins a 180 persones han participat en el projecte destinat a la promoció de la salut i l’envelliment saludable.
Es tracta d’un programa que treballa amb l’objectiu de promoció de la salut, i que està adscrit al Centre de Salut Publica d’Alzira i FISABIO, amb conveni amb l’àrea de Serveis Socials e Innovació Social de l’Ajuntament d’Alzira. L’objectiu general és promoure l’autocura en salut, així com facilitar i millorar l’accés i l’ús dels serveis de salut per a la població en general i per als que es troben en situació de vulnerabilitat en particular.
Els agents de salut són persones grans d’entre 60 i 75 anys, membres d’entitats, del teixit associatiu i alumnes de l’edició passada, que s’han format en salut comunitària. El nombre s’ha incrementat en esta edició, s’ha passat de 13 persones de l’edició anterior a 19, 17 dones i dos homes. Esta edició s’ha desenvolupat en les dependències municipals del CFPA Enric valor, s’ha treballat amb diverses entitats de la població i s’ha creat una xarxa de recursos i formació sobre diversos temes.
Han col·laborat diverses entitats com el Centre de Formació de Persones Adultes Enric Valor, el centres Antonia Cerdà i Pedro García, Tyrius, l’Associació de Veïns de Les Bases, Alzira Camina, Creu Roja, la residència Solimar i el col·lectiu 8M. Cal destacar la participació del projecte CRECE de Creu Roja, amb els tallers de benestar emocional, l’alimentació i activitat física, la higiene del son, l’ús de medicaments i prevenció de caigudes i la sexualitat a partir dels seixanta anys. On han participat més de 150 persones. Una de les altres línies en què s’ha treballat ha sigut l’elaboració d’un mapa d’actius sobre envelliment saludable en versió en línia, que està a hores d’ara ultimant-se.

Deixa un comentari