Alzira es convertix en escenari dels Moros i Cristians de la Vila este cap de setmana amb la celebració del mig any

Este cap de setmana Alzira té cita amb la festa de Moros i Cristians. Divendres i dissabte, els Moros i Cristians de la Vila d’Alzira celebren el mig any amb tot un seguit d’activitats a la Plaça del Regne de la ciutat. Com a plat fort, el concurs d’olla mora que es va encetar l’any passat i que enguany es repetix davant de l’èxit aconseguit.

La festa comença divendres a les set de la vesprada amb el “tardeig”. La tradició mana que cada comparsa amb capitania o sultania s’encarregue de muntar la barra per recaptar fons que es destinaran a cobrir les despeses de la desfilada. Enguany, la filà Contrabandistes-Bandoleres és l’encarregada d’organitzar este tardeig amb tapes, cervesa i música. Per a tancar el dia, discomòbil a les 23 hores.

Dissabte l’activitat continua amb un esmorzar popular a les 10 hores. A continuació, tindrà lloc el concurs de l’olla mora, en què participen huit comparses. Els premis del concurs d’olla i dibuix es lliuraran a les 15:30. Per la vesprada, “entraeta” amb l’acompanyament de la Societat Musical d’Alzira. Una xicoteta mostra del que vindrà en octubre.

El mig any dels Moros i Cristians de la Vila d’Alzira celebrarà la seua clausura el dissabte amb un sopar i posterior discomòbil. Davant la previsió de pluja, el concurs d’olla i les activitats de dissabte al matí podrien traslladar-se al diumenge.

Deixa un comentari