Alzira invertix més de 3 milions i mig d’euros en projectes d’Ocupació que suposen la contractació de prop de 150 persones durant una any

L’Ajuntament d’Alzira, a través d’IDEA, destinarà un total de 3.553.456,20 euros en programes d’ocupació i formació. Es tracta de sis projectes per als quals s’ha aconseguit una subvenció de Labora i on l’ajuntament aporta unicament setanta mil euros. Amb estos programes, 140 persones es formen en un ofici i tenen feïna durant un any.
El taller d’ocupació T’ESTIME 2023, formarà un total de 30 persones desocupades durant un any en tres itineraris formatius diferents. Activitats auxiliars en conservació i millora de muntanyes, instal·lació i manteniment de jardins i zones verdes, i docència de la formació professional per a l’ocupació.
Un altre dels programes subvencionats és T’ESTIME MURTA 2023, el qual donarà continuïtat al programa del 2022. En este participaran 20 persones desocupades durant un any que faran dos itineraris formatius relacionats amb la repoblació forestal i tractaments silvícoles, així com operacions auxiliars d’obra de fàbriques i cobertes.
També s’han realitzat tallers destinats únicament a les dones. Destaquen ALZIRA TE DÓNA 2023, on s’han format vint dones inscrites durant un any al voltant d’operacions bàsiques de cuina, de restaurant i bar, així com el servici de bar i cafeteria. El segon dels tallers és SORPRÉN-ME DONA 2023, destinat també a vint dones ques’han format l’atenció sociosanitària a persones en el domicili, operacions auxiliars de servei administratiu i generals i també activitats administratives en la relació amb el client.
Finalment, les escoles d’ocupació ET FORMEM. La primera d’elles és la segona etapa d’ET FORMEM REVITALZIRA 2022, on l’objectiu ha estat formar a vint persones desocupades pertanyents a col•lectius vulnerables o amb dificultats d’accés al mercat laboral durant un any. La segona escola d’ocupació ha estat DESPERTEM EL FUTUR, on es formen trenta persones també desocupades i pertanyents a col•lectius vulnerables o amb dificultats d’accés al mercat laboral. La durada també d’un any i es formen en obra i manteniment de jardins i zones verdes.
La regidora de Promoció Econòmica i Ocupació, Gemma Alós ha destacat “La importància d’haver aconseguit estos tallers, ja que van a fer possible que persones desocupades puguen tenir una nova oportunitat per entrar al món laboral.

Deixa un comentari