Alzira posa en marxa una campanya per fomentar la utilització de la vivenda buida

‘Reactivem l’habitatge d’Alzira’ és com s’anomena la campanya que pretén fomentar l’ús de les vivendes buides i tancades de la ciutat. Segons l’últim estudi realitzat al respecte, de 24.112 habitatges, 1.648 estan tancats i sense ús, un 5,83 per cent de les vivendes que poden ser rehabilitades i utilitzades a través de les ajudes i subvencions que existixen per a la rehabilitació.

Esta campanya, organitzada conjuntament per l’Oficina Comarcal d’Habitatge i l’Ajuntament d’Alzira, forma part del pla d’actuació local de l’agenda urbana de la ciutat. Amb esta acció es pretén actuar en un dels objectius de desenvolupament sostenible com és garantir l’accés a l’habitatge i reactivar el parc de vivendes d’Alzira.

L’objectiu és que els propietaris, siguen particulars o entitats i grans tenidors, canvien el xip i que s’adonen dels beneficis de llogar i ocupar l’habitatge. La campanya informativa incidix en el fet que tindre una casa buida tancada és perdre una oportunitat. Implica un cost econòmic, es deteriora l’habitatge a poc a poc i fomenta l’ocupació il·legal, entre altres aspectes negatius.

Per contra, tal com s’explica des de l’oficina d’habitatge, una vivenda buida es pot convertir en una font d’ingressos, ja que es poden beneficiar de les subvencions europees dels fons Next Generation, a més de les autonòmiques i loclas que es canalitzen per a la rehabilitació de vivendes, arrendament i altres aspectes. Tot un catàleg de subvencions i ajudes que es poden conéixer a l’oficina d’habitatge.

L’Oficina Comarcal d’Habitatge està ubicada a l’edifici de La Clau i està oberta de dilluns a divendres de 9 a 14 hores. Esta campanya està subvencionada per la Conselleria de participació, transparència, cooperació i qualitat democràtica per a la realització d’accions d’implementació i promoció dels objectius de desenvolupament sostenible de l’agenda 2030.

Deixa un comentari