Alzira primera Escola de Pacients en la CV

La conselleria de Sanitat obrirà una Escola de Pacients amb una inversió superior als 4 milions d’euros en una part de  l’antic hospital Santa Llúcia. El conveni es va aprovar al plenari d’ ahir amb els vots favorables  de l’equip de govern.

L’equip de govern ja s’havia reunit l’any passat amb el consell per sol·licitar-li la reversió parcial de les instal·lacions que es troben amb bon ús, de l’hospital Santa Llúcia, i  per  exigir la reparació d’aquells espais que estan deteriorats o en ruïna.

Ara, el Consell, davant la necessitat d’ obtindre una instal·lació d’uns 3.000 m2 de superfície, per ubicar l’escola de pacients, ha demanat al consistori , una part de l’edifici. Per la seua banda , l’Ajuntament es compromet a dividir l’immoble en dos parts i a formalitzar una nova cessió a favor de la Conselleria de Sanitat.

L’administració autonòmica haurà de dur endavant este projecte sanitari amb un termini màxim de 4 anys, tot i que pot haver una pròrroga si les dos parts estan d’acord, i l’Escola Pacients haurà d’estar en marxa un mínim de 30 anys.

L’escola de pacients ocuparà una superfície de 3.000 m2 distribuïda en tres plantes i  donarà suport a malalts crònics, però a més  es faran tallers, cursos i conferències. Es tracta d’unes instal·lacions, que ja existeixen en altres  autonomies i es destinen a donar suport als malalts crònics  per aprendre a cuidar-se i per aconseguir una major qualitat de vida.