Alzira reforça el dispositiu de seguretat a la Murta per Setmana Santa
Repassem les recomanacions del Consorci de Bombers i la Policia Nacional per a estos dies de festa

L’Ajuntament d’Alzira reforça el dispositiu de seguretat a la Murta de cara a les vacances de Setmana Santa. Enguany, a més, la Casella comptarà amb un nou punt d’informació que, de moment, serà el lloc des d’on treballe Protecció Civil i Seguretat.

Com cada any en estes dates, la Murta es reforça amb un vigilant més davant la previsió de major afluència de visitants als nostres paratges naturals. Així mateix, la policia està pendent dels allaus de població i hi ha una major presència dels guàrdies de seguretat i Protecció Civil, que enguany operaran des del nou punt d’informació ubicat a l’entrada de la Casella. Un treball més exahustiu en hores punta.

Pel que fa a l’ús del foc, a hores d’ara hi ha prohibició de cremes, una prohibició que seguirà en peu si continua l’augment de temperatures. Des de la regidoria de Medi Ambient, s’extremarà la precaució en este sentit per evitar incendis forestals.

Per la seua banda, el Consorci Provincial de Bombers llança una campanya de prevenció per a gaudir d’unes “Muntanyes segures” en estes dates. Els escenaris de rescat més habituals són els de persones que han patit caigudes, incidències de salut com esgotament, deshidratació o lipotímies, o s’han desorientat de la seua ruta. Recats que es duen a terme sovint en llocs inaccesibles i que fins i tot han de realizar-se amb l’helicòpter del GERA.

Entre les recomanacions del Consorci, portar roba adequada a l’activitat i suficient beguda i menjar; comprovar que tenim cobertura al mòbil, i consultar la previsió meteorològica. És recomanable anar en companyia i informar algun conegut de la ruta que farem i l’hora de tornada prevista. A més, cal evitar qualsevol ús del foc que puga provocar incendis i recordar que els dies de nivell 3 de preemergència està prohibit fer foc en àrees recreatives.

Si es produeix qualsevol tipus d’emergència, cal telefonar ràpidament al 112.

I la Policia Nacional també llança una série de consells per previndre els robatoris al domicili i al carrer durant esta Setmana Santa.

És imprescindible que tanquem la porta amb doble pany i que comprovem, en eixir i entrar a la finca, que el portal i el traster estan ben tancats. En el cas dels àtics, es recomana la instal·lació de reixes perquè els lladres no puguen accedir a través de les terrasses. Si anem a estar fora un llarg període de temps, podem demanar la col·laboració del veïnat per recollir el correu o regar les plantes perquè semble que la vivenda està habitada.

Si anem de viatge, hem d’evitar publicar a les xarxes la nostra ubicació i el temps que estarem fora. És recomanable aparcar el cotxe en llocs on hi haja llum i assegurar-nos que el deixem tancat. Recordem que les nostres pertinences han d’estar a la vista en tot moment. L’aplicació mòbil de la Policia Nacional Alert Cops és útil per tal d’agilitzar el procés si patim un robatori lluny de casa.

Pel que fa al veïnat que es queda a casa durant les vacances, cal que estiga pendent i que avise al 091 si veu a alguna persona sospitosa.

Deixa un comentari