Alzira tindrà uns mesos dos quadres del pintor Andreu

Alzira comptarà durant els pròxims mesos, possiblement durant tot el que resta d’any els dos quadres “Al·legoria de la República” que va pintar el pintor Teodoro Andreu Sentamans en 1931. Un és propietat de la família Blasco Castany i l’altre del col·leccionista d’art Joan Guevara.
Ambdós ocupen al MUMA el lloc de “Tres roses en un pomell” que ha sigut cedit a l’exposició sobre Sorolla que hi ha a València, ja que el pintor Andreu va ser el primer alumne del gran pintor valencià.
El regidor de patrimoni històric, Xavi Pérez, ha agraït a Guevara i a Francis Blasco, en representació del desaparegut exalcalde d’Alzira, la cessió d’estes obres que podran ser observades pels estudiants els pròxims mesos. Pérez ha recordat que gràcies a l’alcalde Paco Blasco Alzira recuperà molta obra del pintor Andreu.
L’autora de la tesi doctoral sobre Teodoro Andreu Sentamans, Mónica Ibáñez, ha explicat com el pintor alzireny pintava una mateixa escena en diversos quadres. La de la sembra entre tarongers la va pintar en 1914 i la va tornar a reproduir junt a la model Carmen Viadel i la bandera republicana en l’obra de 1931. Ibáñez ha indicat que el pintor Andreu va reflectir poca crítica social als seus quadres però denotava el seu sentiment republicà.
Azucena, la filla de la model del quadre, ha contat com sa mare deia que havia posat per a Teodoro Andreu i que no ho comprovaren fins que trobaren els quadres.
Un dels donants, Joan Guevara, es mostrava content de que altres persones, especialment estudiants, puguen gaudir de l’obra com ell pot fer més habitualment.

Deixa un comentari