Alzira treballa en implicar als homes en les cures familiars amb una campanya de conscienciació

Alzira llança una campanya adreçada als homes de conscienciació de la conciliació i les cures. Este pla es duu a terme des de l’àrea de Serveis Socials en el marc d’actuacions del Pla Corresponsables que promouen el Ministeri d’Igualtat, la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives i l’Institut Valencià de la Dona.

La nova campanya treballarà la igualtat entre homes i dones des de distintes perspectives. Se centra en quatre missatges que a partir de demà aniran llançant-se en vídeos i imatges, compartir les tasques i la càrrega mental, l’amor, la criança dels fills al 50% i la cura de la resta de les persones que en formen part de la família com són les persones majors. La campanya s’ha fet amb la col·laboració del sociòleg i sexòleg Erik Pescador especialista en gènere, igualtat, masculinitats i prevenció de violències masclistes.

La criança compartida és el punt més visible de la desigualtat, però les dades apunten que entre un 87% i un 92% de les persones que sol·liciten els permisos de cures per criança són dones.

Erik Pescador ha destacat que la càrrega mental d’organització té més pes que la propia acció.

Segons explica la regidora de Serveis Socials, Amèlia Blanquer, esta campanya vol treballar en positiu per la igualtat, incidint sobre els homes per a construir noves masculinitats que compartisquen els papers que tradicionalment se’ls assigna a les dones. Es desenvoluparà al llarg del mes de juny a les xarxes socials municipals i a través de cartells que es faran arribar a diversos punts de la població.

Deixa un comentari