Amb el Nadal arriba la IX Edició de la Marató de Donació de Sang a La Gallera on s’espera arribar a les 250 donacions

Un any més, és cel·lebra la IX Edició de la Marató de Donació de Sang que organitza el Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana junt amb la Gallera Jove. Serà el pròxim 2 de desembre a l’edifici emblemàtic de La Gallera i es confia en superar el número de donacions respecte als anys anteriors. S’esperen fins a 250 donants.
Sota el lema “Suma Vida” hui s’ha presentat la que serà la novena edició de la Marató de donacions de sang. Està organitzada per la Gallera Jove, el Cercle Alzireny La Gallera, Centre de Transfusions de la Comunitat Valenciana i per la Regidoria de Salut i Benestar Animal de l’Ajuntament d’Alzira, amb la col·laboració de la Universitat Catòlica de València.
Es tracta d’un esdeveniment cada vegada més consolidat, amb una participació molt elevada des del 2014. L’any passat arribaren a donar 218 persones. No obstant, a la província de València fan falta fins a 400 donacions diàries. Roberto Roig Oltra, cap de Servei d’Hemodonació del Centre de Transfusió CV, ha explicat que l’objectiu de la marató és atraure al primer donant, els joves que donen per primera vegada.
Han assistit també a la presentació la regidora de Salut i Benestar Animal, Lara Ferrer; Pablo Fuster, President de la Gallera Jove, junt al president de la Gallera, Salva Collado. Salva Collado ha expressat la voluntat de l’associació en donar un espai idoni per a les donacions.
Les persones que donen rebran un detall per la seua implicació. L’ajuntament d’Alzira i La Gallera animen a tota la ciutadania a participar perquè la sang salva moltes vides diàriament i sustenta tot el sistema sanitari. Així ho ha explicat Roberto Roig, cap de Servei d’Hemodonació del Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana.
Recordem que la donació es realitzarà el pròxim dissabte 2 de desembre en horari de 9.30 a 14 hores i de 16 a 20.30 hores l’edifici de La Gallera. Els requisits per a poder donar sang són: tindre entre 18 i 65 anys, pesar més de 50 kg i no anar en dejú.

Deixa un comentari