Baixa la collita de cítrics, pugen els preus en origen

Després de realitzar una anàlisi pel conjunt de les zones productores de la Comunitat Valenciana la Unió Llauradora els fa estimar que la collita de cítrics de la campanya 2023-2024 serà d’uns 2,8 milions de tones en la Comunitat Valenciana, la qual cosa representaria un 2% menys que la passada. Seria per tant la cinquena campanya amb una collita per davall de la mitjana. A nivell estatal la producció també abaixa per davall dels 5,8 milions de tones.
Destaca la baixada de producció prevista en el grup de xicotets cítrics (mandarines i clementines), les taronges es mantindrien estables respecte a la de la campanya anterior i pujaria la de llimes i aranges.
Este minvament es deu a la concatenació de diverses inclemències meteorològiques a la fi d’hivern i primavera d’enguany. Les altes temperatures i la baixa humitat dels mesos de març o abril també van dificultar el quallat i van provocar una caiguda massiva de fruita.
Altres factors que han afectat són el baix aprofitament comercial a causa de les plagues i que els arbres siguen vells. És per això que reclament al nou conseller d’Agricultura, José Luis Aguirre, la necessitat d’habilitar ajudes per a reconversió de l’arbratge, entre d’altres.

Deixa un comentari