CC.OO. ha organitzat hui un acte a Alzira amb motiu del Dia de la Dona on ha reivindicat les discriminacions que patixen les dones al treball en assumir el rol de cuidadores

CC.OO. continua amb la lluita per aconseguir una igualtat real entre homes i dones en el món laboral. Amb motiu del Dia de la Dona, s’ha cel•lebrat hui un acte a la Casa de la Cultura en el que s’han posat sobre la taula les diferents discriminacions que patixen les dones al treball. Més dificultats per a accedir a llocs de treball, més contractes temporals o jornades de treball parcials, que acaben confluint en salaris més baixos i pensions més baixes.

A l’acte han assistit la secretaria general de CCOO del País Valencià, Ana García, la secretaria de Dones i Igualtat de CCOO al País Valencià, Cloti Iborra i el secretari general de Ribera- Safor, Andrés Bermejo. Cloti Iborra, secretaria de Dones i Igualtat ha destacat que la discriminació salarial no fa referencia a que les dones cobren menys pel mateix lloc de treball, sino al conjunt de salaris.
Esta discriminació té a veure principalment en la jornada parcial. Les dones no tenen tanta oferta de feina a jornada completa perquè continúen assumint el treball de cures i atenció a persones vulnerables com xiquets, majors o malalts.
Les representants sindicals han aprofitat l’acte de hui a Alzira per a reivindicar la igualtat efectiva i real amb mesures claus. Entre elles, implantar en el sistema educatiu una educación en igualtat, desenvolupar un pacte estatal per a les cures, on es desplegué la corresponsabilitat entre homes i dones i també reforçar els serveis socials amb més profesionalització, recursos humans i tècnics.

Deixa un comentari