Projectes educatius de cinema d’animació i aeronàutica en quatre centres de secundària d’Alzira

Diversos centres educatius de la nostra ciutat participaran en dos dels projectes que unixen l’art, la tecnologia i l’objectiu d’utilitat social. Es tracta d’una banda del projecte de creació de drons anomenat “la Fira Aèria”, i d’altra, un projecte de cinema d’animació anomenat “Momo”, tots dos impulsats per l’start-up Calidoscopio de la Universitat Miguel Hernández d’Elx.

Este any és la primera vegada que participen els centres alzirenys gràcies a la col·laboració del la Regidoria d’Educació i Infancia i són els alumnes de secundària de Sagrada Família que participen amb l’elaboració d’un curt metratge, i en la creació de drons, els alumnes de secundària de IES Josep Maria Parra, La Puríssima i el Centre Educatiu Xúquer.

Ambdós projectes educatius compten amb el suport de la Universitat Miguel Hernandez i la Universitat de València, amb la col·laboració de la Regidoria d’Educació i Infancia de l’Aljuntament d’Alzira.

En el projecte MOMO, els alumnes de Sagrada Família utilitzaran la tecnologia d’impressió 3D per a fabricar-se els elements necessaris per a gravar un pel·lícula d’animació amb la tècnica stop motion, és a dir, fotogràma a fotograma, una costosa llavor a la que hauran d’afegir la creació d’un bon guió original amb un missatge social o mediambiental.

Pel que fa la projecte da la Fira Aèria, els alumnes de l’IES Parra, La Puríssma i el centre Xúquer, hauran de dissenyar i fabricar els seus propis drons, destinats a fer tasques o solventar problemes de nostre entorn des del punt de vista mediambiental o amb finalitat social.

Els dos projectes abracen moltes disciplines científiques, artístiques i literàries i participen professors formats per a estos projectes, de diversos departaments. A més es tracta de dos projectes educatius amb doble finalitat, d’una banda ensenya els estudiants l’ús de les tecnologies més punteres i a la vegada, adquirixen una major conscienciació social.

Els projectes culminaran el proper 17 de maig a la Universitat de València, on es presentaran els projectes de més de 1000 estudiants de 87 centres educatius de tota la Comunitat Valenciana.