Comissions Obreres i UGT es mobilitzaran enfront dels incompliments del Conseller de Sanitat amb el personal laboral subrogat de la sanitat

CCOO i UGT anuncien mobilitzacions enfront dels incompliments del conseller de Sanitat amb el personal laboral a extingir. Els sindicats denuncien que Conselleria es nega a dur a terme les millores acordades per a més de 2.500 persones treballadores després de la reversió dels seus centres de treball.
En l’actualitat, la Conselleria de Sanitat gestiona a aproximadament 2.500 treballadors/as distribuïts entre Torrevieja, Alzira, ressonàncies i farmàcies sociosanitàries de Castelló, València i Alacant. Estes persones treballadores, provinents de processos d’integració que buscaven retornar al sistema públic el privatitzat, enfronten condicions laborals desiguals i precàries respecte al personal estatutari, la qual cosa dificulta la gestió eficient per part de les gerències.
El compromís d’estos sindicats, des de la primera integració en 2018, ha sigut equiparar les condicions de treball del personal laboral a extingir amb el personal estatutari. Estos acords estan registrats davant l’autoritat laboral i en el cas de les ressonàncies i farmàcies sociosanitàries, està publicat en el DOGV des del passat 3 d’agost. La Conselleria es nega a reconéixer la validesa dels mateixos i argumenta que sense l’informe preceptiu d’Hisenda estos acords estan viciats de nul•litat; una excusa pobra per a no complir este tipus d’acords ja que tenen rang de conveni col·lectiu.
Per a CCOO i UGT esta situació és insostenible i va empitjorant amb el pas del temps, ja que el personal laboral a extingir, exercint les mateixes funcions que el personal empleat públic, patix any rere any unes condicions indignes. Estos sindicats no estan disposats a renunciar als acords aconseguits després d’intenses negociacions i mobilitzacions, per la qual cosa anuncien mobilitzacions al febrer.

Deixa un comentari