Compromís Alzira vol impulsar la marca de qualitat “navelina de la Ribera” i transformar el consell agrari en un consell agroalimentari

Compromís continua detallant les seues propostes per sectors. Ahir va ser el torn de l’agricultura i les van presentar el candidat a l’alcaldia, Alfons Domínguez, junt a l’actual secretària autonòmica de Salut Pública, Ofèlia Gimeno, i Isaura Navarro, candidata a les Corts.

Compromís considera que a Alzira l’agricultura és un sector estratègic i bàsicament planteja dos propostes que abasten este sector. En primer lloc, rellançar el consell agrari per a convertir-lo en un consell agroalimentari, on a més dels agricultors estiguen representades associacions veïnals, comerciants i restauradors amb l’objectiu d’interrelacionar tota la cadena alimentària.

L’altra proposta és crear una marca de qualitat “navelina de la Ribera” per la gran qualitat que té este cítric ací a la nostra comarca. Esta proposta seria un dels punts del pla estratègic del sector agroalimentari. També es planteja la creacció de bancs de terres per a garantir el relleu generacional en l’agricultura. Des del punt de vista autonòmic, Isaura Navarro pretén protegir la sobirania alimentària, fent complir els tractats internacional i potenciant les xarxes de proximitat perquè el producte agrícola valencià es consumisca ací. I d’altra banda, garantir l’aigua per a l’agricultura valenciana, un element que és vital per a este sector productiu.

Deixa un comentari