L’Ajuntament d’Alzira inicia demà el periode ordinari de cremes agrícoles fins al pròxim 31 de maig de 2024

Hui finalitza el període extraordinari de cremes agrícoles en el que es permetia la crema sols per a varietats tardanes de cítrics. A partir del dimarts 17 d’Octubre, s’habilitarà el període ordinari de cremes agrícoles que s’estendrà fins al 31 de Maig de 2024.

Durant este interval de temps es podrà cremar de dilluns a dissabte (excepte festius) i des de l’eixida del sol fins a les 13.30 h, únicament els dies amb nivell 1 de preemergència per incendis forestals (risc baix – moderat). No obstant això, cal tindre en compte que dins d’este període les cremes agrícoles es prohibiran durant el període de Setmana Santa i Pasqua, concretament entre els dies entesos del Dijous Sant al dilluns de Sant Vicent (ambdós inclosos). Enrique Montalvá, regidor d’agricultura, recordava que s’havien simplificat els tràmits per obtindre els permisos. Per a poder executar les cremes per a gestionar restes de poda agrícola en el període ordinari de crema, s’haurà d’obtindre una única declaració responsable de crema, que tindrà vigència vàlida per a tota la campanya de crema. Un declaració que es sol•licita al registre d’entrada amb cita prèvia o a la seu electrònica de l’Ajuntament)
Complementàriament s’haurà de donar compte de la crema el dia d’abans, notificant-la mitjançant un missatge WhatsApp al telèfon 687 993 896 o enviant un correu electrònic a l’adreça cremes@alzira.es,
Per a autoritzar la gestió de les restes dels arbres arrencats quan es realitza un canvi de cultiu en les explotacions agrícoles, es definix una modalitat específica de permís de crema, ja que les mesures de seguretat a adoptar han de ser especials i es definiran en funció de l’operativa de treball que declare el gestor agrícola.

Deixa un comentari