El Consorci de protecció de la Serra de Corbera i les Agulles avança per bon camí amb l’objectiu de conservar la vegetació i previndre incendis

El Consorci de protecció de la Serra de Corbera i les Agulles seguix avançant. Representants tècnics i polítics dels ajuntaments que conformen estes serres es varen reunir a Tavernes per a revisar els avanços realitzats fins a la data. A la reunió, es van aportar els acords adoptats pels respectius equips de govern dels ajuntaments implicats, en els que oficialment s’aprova l’adhesió a la proposta que va promoure l’ajuntament d’Alzira per tal de treballar en la formació d’un consorci de municipis que servira per desenvolupar polítiques i accions conjuntes encaminades a la conservació i gestió forestal i la prevenció d’incendis. Es varen tractar les bases legals de l’estatut de constitució del consorci, en el que es vol contar amb les administracions supramunicipals implicades en la gestió de la Serra.

Durant els pròxims mesos un grup de negociació visitarà als responsables polítics de les diferents àrees amb competències directes e indirectes en la gestió de la Serra, tant de Diputació de València com de la Generalitat Valenciana, per mostrar-los la voluntat col·lectiva dels municipis per millorar la qualitat ambiental i la prevenció d’incendis forestals de la Serra per a implicar-los.
L’objectiu a més, assenyala l’alcalde d’Alzira, Alfons Domínguez, és implicar-los a ells també en esta empresa que es creu tan necessària com convenient per convertir esta Zona d’Especial Conservació en el propòsit d’una col·laboració intermunicipal innovadora que treballe pel bé comú de la població local de la Serra alhora que preserve i millore aquest espai natural compartit.

Deixa un comentari