El Consori de la Ribera fa el tractament aeri sobre el riu Xúquer per a combatre la mosca negra en 15 punts del riu de difícil accés

El Consorci de la Ribera va fer ahir els tractament aeri contra la mosca negra pel llit del riu Xúquer. Es tracta d’una actuació emmarcada en el servei de control de vectors (sobre tot mosquit tigre, mosquit comú i mosca negra) que desenvolupa el Consorci de la Ribera en un total de 39 municipis.
El tractament aeri amb helicòpter va partir des del pantà de Tous fins a la desembocadura del Xúquer, tractant les zones estratègiques al llarg de tot el llit del riu. El tractament aeri s’ha realitzat amb helicòpter en un total de 15 punts de difícil accés del riu Xúquer que permet complementar el tractament habitual que es pot fer al riu mitjançant medis terrestres. El producte emprat en estos tractaments aeris és el Bacillus Thuringiensis, per tant, un producte biològic, no químic i que no afecta en absolut ni a la qualitat de l’aigua ni a la flora o fauna del riu. Donada la total seguretat ambiental i sanitària d’este producte els organismes responsables del riu i les autoritats ambientals autoritzen el seu ús en un lloc com el Xúquer.
El regidor d’Agricultura i Serveis per a la Ciutat de l’Ajuntament d’Alzira, Enrique Montalvá, ha assenyalat que “és necessari realitzar més d’un tractament a l’any per a poder controlar, amb major efectivitat, la plaga de mosca negra, per a evitar la seua proliferació i evitar així les doloroses picades d’estos insectes.
En este sentit l’Ajuntament d’Alzira també realitza tractaments en el clavegueram de la ciutat i en zones perifèriques, potenciant així l’efectivitat dels tractaments.