El vent deixa un balanç negatiu al camp amb molta fruita a terra, colps i danys per ramejat

Tot i que encara no ha parat de bufar el vent, el temporal de vent ja té conseqüències en el camp riberenc encara està per determinar fins on arribarà. Danys en quantitat i sobretot en qualitat de fruites com el caqui i els cítrics que es troben en plena temporada de recolecció.
En el cas del caqui, el principal focus de preocupació és la depreciació comercial d’esta fruita que s’ha vist afectada pel vent en la seua pell. Els efectes del ramejat de les branques i la fruita ara ja madura sotmesa a colps, suposarà sens dubte la seua depreciació comercial i que molts quilos passen a ser rebuig, a més de sumar els que han caigut de l’arbre per la força del vent.
En el cas dels cítrics i l’alvocat a hores d’ara encara cal esperar, a més dels efectes el ramejat, la sequedat del vent també pot afectar els arbres i ens uns dies notar-se encara més danys.
A hores d’ara encara no és possible realitzar una valoració econòmica de les pèrdues, pel fet que no es preveu una frenada del vent. No obstant això, manifesten la preocupació per les possibles pèrdues en quantitat i qualitat que poden patir els agricultors de la zona. Els perits d’Agroseguro hauran de fer una primera avaluació, tot i que fins que passen més dies i es veja l’efecte als arbres no es farà la valoració definitiva.

Deixa un comentari