Els floristes d’Alzira denuncien que algunes tendes multipreu estan fent arreglos florals, quan no ho tenen permés

Tot i que el dia de Tots Sants és el de més afluència en els cementeris,els hàbits van canviant i la gent més jove ja no es tan asidua a posar flors a les tombes en esta data. De fet en cementeris com el de València s’ha constatat que s’ha reduït l’afluència en un 30 per cent respecte altres anys. Així i tot, tal i com confirmen des d’Alzira, esta tendència no s’ha registrat a la Ribera.
El representant del gremi de floristes d’Alzira Bernat Iborra confirma que enguany s’ha seguint amb la línia ascendent. El veïnat de la Ribera ha continuat comprant flor, tant fresca com artificial i les comandes han saturat algunes floristeries, que han hagut d’adaptar les comandes a la capacitat de fer-les.
Enguany el preu de la flor natural també s’ha incrementat, ja que han pujar els costos de producció. Segons explica Iborra, ara no és temporada de flor autòctona i per tant s’ha d’importar de paísos com Colòmbia, Ecuador, Mèxic o Holanda. Els floristes enguany han comprat la flor més cara, però han mantingut el mateix marge de benefici que la resta de l’any. Ara bé, els floristes denuncien les pràctiques ilegals que estan fent algunes tendes multipreu, que no estan autoritzats per llei a fer arreglos florals, poden vendre’ls fets tant de flor natural com de flor artificial, però no muntar-los. Per tant, el gremi de floristes vigilarà perquè altres anys no torne a passar.

Deixa un comentari