Els metges d’atenció primària protesten a Alzira

Compartix la notícia

El col·lectiu de metges d’atenció primària de la Ribera ha realitzat dos convocatòries de paró de 10 minuts, una a les 12 del migdia i l’altra a les 6 de la vesprada, en Alzira i en diverses poblacions de la Ribera, en senyal de protesta per la pressió assistencial a la que es estan obligats: 1 pacient cada 5 minuts.

Els diversos col·lectius de metges i societats científiquestemps conideren insuficient el temps per pacient per a una correcta atenció i diagnòstics dels pacients.

Els Metges demanen, a més,  que la Conselleria  limite el número màxim de visites a 30 per metge i a 25 per pediatre que garantisca les substitucions dels facultatius en cas d’absències previstes dels titulars, que amplien el temps de visita a 10 minuts per pacient adult i 12 minuts per als xiquets i que rebaixe el nombre de pacients que li correspon a cada metge.

Cal recordar que La Ribera es troba per damunt de la ràtio màxima que fixa la Conselleria pel que fa al nombre de pacients. En el cas dels pediatres es recomana una ràtio de 900 pacient per cada facultatiu i la realitat en Alzira s’aproxima més als 1200 pacients per pediatra. Pel que fa als adults la ràtio recomanada és de menys de 1500 i en realitat cada metge aten més de 1600 pacients.

Compartix la notícia