La Barraca d’Aigües Vives comptarà amb més ingressos de l’Ajuntament d’Alzira després de la sentencia del Tribunal Superior de Justicia de la CV favorable a l’entitat menor

La Barraca d’Aigües Vives comptarà amb més ingressos per part de l’Ajuntament d’Alzira després que la secció quarta de la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justicia de la Comunitat Valenciana estimar parcialment el recurs interposat per La Barraca d’Aigües Vives contra el pressupost municipal alzireny de 2023. L’anterior alcaldessa de la Barraca, Verónica Almunia, va interposar recurs en no estar d’acord amb l’assignació fixada pel consistori alzireny per a l’entitat local menor per a 2023 ja que no respectava el conveni fixat per les dues institucions el 2005 en que s’aplicava un coeficient del 25% dels ingressos procedents de la Barraca.
El tribunal considera que l’ajuntament alzireny no ha explicat a què obeïx el coeficient reductor emprat per calcular l’impost d’activitats econòmiques i per això dona parcialment la raó a l’Ajuntament de la Barraca. L’actual alcalde barraquer, Gilles Denant, veu positiva la decisió judicial.
El regidor d’Hisenda, Andrés Gomis, confirma que l’Ajuntament d’Alzira accepta la decisió judicial i ja estan en negociacions amb els responsables actuals de l’Entitat Local Menor on un dels punts d’acord ha sigut que no hi haja carácter retroactiu.