La Comissió Europea proposa retirar el reglament que prohibia l’ús d’un 50% dels fitosanitaris per al camp

La Comisió Europea dona un pas endavant en favor dels agricultors per a rebatre la supresió de fitosanitaris. Ursula Von der Leyen, presidenta de la Comisió, proposa hui al col·legi de comissaris que se retire la proposta que pretenia reduir en un 50% els fitosanitaris contra plagues i malalties.

Esta noticia arriba després de la reunió de la presidenta amb el sector agrari, representat pel COPA-COGECA, on s’inclou l’organització espanyola ASAJA. En el context de les nombroses movilitzacions agràries a tota Europa, les organitzacions respiren amb alleujament.
Este reglament de supresió de fitosanitaris ja va ser refusat en novembre de l’any passat. Ara, després d’escoltar al sector agrari, la presidenta de la Comisió ha anunciat que Brusel·les presentarà una nova proposta més madurada amb la participació de totes les parts interesades.
Tot i això, els agricultors demanen més mesures. Ava- Asaja ha assegurat que seguirà amb les movilitzacions fins que la Comisió Europea i el Ministeri d’Agricultura posen en marxa les seues demandes.

Deixa un comentari