La Falla El Mercat es proclama guanyadora de les Falles 2024

El mercat aconseguix el primer premi entre les Falles de Secció Especial per novena vegada en els últims onze anys. Diumenge passat es va cel·lebrar l’entrega de Premis, on també es va valorar l’accessibilitat, la sostenibilitat i la inclusió en els monuments fallers.
El mercat suma ja 16 títols de Secció Especial, la tercera comissió més guardonada en esta categoría. A més, este any ha aconseguit el tercer doblet, amb el primer premi de Falla Infantil.
El pódium l’han completat en segon lloc Camí Nou i el bronze per a Plaça Major.
En primera secció la comissió guanyadora ha estat Sants Patrons, seguida de Doctor Ferran. En segona secció s’ha proclamat guanyadora la Falla Plaça Germanies, en tercera l’Alquenència i en quarta Avinguda Luis Sunyer.
L’Alquenència també es va endur el premi a l’accessibilitat amb 1.000 euros de dotació econòmica, d’entre les 9 comissions que es presentaren.
D’altra banda, la Falla Sant Joan, que va quedar novena en la classificació de la seua categoría va aconseguir el primer premi a Falla més ecològica, amb el seu monument fet de farina, cartó i fusta. Vicent Ordaz explicava que val la pena perquè el moment de la cremà és més emotiu.
Enguany es presentaren tan sols dos comissions al Premi de sostenibilitat, dotat amb 1.000 euros. Tot i això, l’alcalde d’Alzira i regidor de Medi Ambient i Transició ecològica espera que cada vegada es presenten més Falles i s’avance cap a una festa més respectuosa amb el medi ambient.
El Premi a l’ús del Valencià va recaure en la Falla Plaça la Malva, qui va quedar en sisena posició als premis d’ús del valencià que atorga la Generalitat Valenciana. Els segons premis, dotats amb 500 euros han estat per a la Falla Camí Nou, Falla Pintor Andreu, Falla Luis Sunyer i la Falla Sant Joan. El regidor de Cultura, Israel Pérez, explica com ha vist el nivell general d’enguany.
Per últim, el col·lectiu Gailes de la Ribera va atorgar a la Falla Colmenar Reis Catòlics i Murta el Premi Diversitat LGTBIQ+ Gailes 2024 per la contundencia de la seua crítica. La Comisió Infantil de la Dalla Doctor Ferran guanya també la Menció especial a la educació en Diversitat.
L’associació s’ha posat en contacte amb l’Ajuntament d’Alzira per a que els pròxims anys siga un premi oficial i amb dotació económica.
La Regidora de Festes Mar Chordà ha fet hui un balanç d’estes falles, de les quals ha destacat el gran ambient faller gràcies al bon oratge. També ha Agrait als companys de serveis de neteja, mitjans de comunicación, protecció civil i bombers, a més de la predisposició dels fallers i falleres en l’acte del pasodoble, que va acabar una hora abans que l’any passat i començaren puntuals les cremaes de les falles. Per la seua banda, l’alcalde d’Alzira, Alfons Domínguez, ha explicat que han sigut unes falles molt intenses i especials.