La fundació CEPAIM ha reunit hui a la Casa de la Cultura a 80 persones amb relació en l’àmbit educatiu per celebrar una jornada d’encontre i intercanvi de metodologies orientades a la mediació educativa i lluita contra el racisme i la xenofòbia.
La jornada, anomenada ‘Diferents prismes per vore l’educació’ ha estat un èxit, amb l’aforament complet. Educadors, tècnics, estudiants, voluntariat i veins i veïnes s’han reunit per compartir experiències i destacar la importancia de la labor educativa en la transformació social. La jornada va nàixer amb l’objectiu de conjugar dos dels projectes de CEPAIM, el projecte de mediació educativa i el ‘Desactivem la xenofòbia i el racisme’.
Al llarg del matí s’han organitzat tres taules i una dinámica de participació per conèixer i intercanviar experiències des d’una vessant més informal i bidireccional. Fins a Alzira s’han desplaçat dos tèncics d’altres territoris fora de València, Murcia i Andalusia, per mostrar quines són les seues accions de sensibilització. També han participat l’associació d’àmbit artístic Fractals i Interpreta Natura, d’àmbit mediambiental. Estes dos últimes intervencions s’han crentrat en l’educació no formal.
Com explicava Andrea Lara, la jornada també ha servit per coneixer les necessitats del territori, que duran a terme en els pròxims mesos.
Per la seua banda, Virtuts Piera, regidora d’Educació, ha destcat la col·laboració entre la Regidoria d’Eduació com a institució i la fundació CEPAIM per a unir esforços i transformar la societat des de l’eduació.